Árnyéknak lenni

Mi az, ami tényleg segít a szakítás után?

Az első szakítás után hónapokig jártam árnyékként a földön. Nem segített, hogy akkoriban nem zártuk le teljesen a kapcsolatot. Tudtam, hogy még vágyik… Most nem ez a helyzet. Rettenetesen érzem magam. Keresgélek és félek. És hiányzik a pótolhatatlan űr. De túl lehet élni. 10 tipp, amit talán még nem hallottál :). 

  1. Szakíts meg minden kontaktust!

Bármennyire fáj is, érdemes egy jó időre minden kontaktus megszakítani a volt kedvesetekkel. Akármilyen intelligensen is tudtátok megoldani a szakítást, sokat segít a továbblépésben, ha mind a ketten megtanultok egyedül boldogulni. Mi azt is megbeszéltük, hogy ismerősök maradunk, de lerejtjük egymást a Facebook-on. Nincs nézegetés, nincs nyomozás.

2. Oszd be az energiáidat!

Pihend ki magad! Vacakul leszel – de sokkal jobb, ha adsz magadnak időt, és nem tervezel be semmi fontosat az első hetekre. Dőlj ki, és pihenj – így nem lesznek olyan feladataid, amiket csak gördítesz magad előtt. 

3. Nem csak a párkapcsolat kapcsolat!

Vedd elő a barátaidat! Biztos, hogy rengeteg olyan ismerősöd van, akikkel régen találkoztál, és jól esik nekik, ha egy kicsit törődsz velük! Egyeztess le egy-két találkozót azokkal, akiket már évek óta nem láttál! Ők sokszor nem is tudják, min mentél keresztül, milyen voltál az elmúlt pár évben. A régi barátok jó tükröt tartanak Neked. Plusz pont, hogy akár Te is segíthetsz nekik azzal, hogy végre egy megbízható, de kívülálló személynek mesélhetnek. 

4. Vond le a konzekvenciákat!

Fejtsd meg, miért ment tönkre a kapcsolatod, és használd fel a tanultakat! Ehhez nem feltétlenül egy új párkapcsolat a legjobb terep. “Gyakorolj” bátran a családodon is! Elképzelhető, hogy a párod egy disznó volt, és otthagyott egy fiatalabbért, de legtöbbször kettőn áll a vásár. Vizsgáld meg, hogy mi az, amit eltoltál, és mi az, amit ki lehet javítani a jellemedben, a külsődben, a hozzáállásodban! Attól, hogy nem voltál jó társ, jó gyermek, jó szülő, jó barát még lehetsz. A többi pedig jön magától. Megváltozol, és jobb ember leszel. 

5. Engedd meg magadnak, hogy szeresd a volt párod!

Engedd meg magadnak, hogy szeresd a volt páros jó tulajdonságait. Ne ömlengj, és ne mondd, hogy “a lényét szeretem”, hanem tudatosítsd, miért tartottad, tartod őt jó embernek. Ezeket a tulajdonságait pedig szeresd nyugodtan. Ne menekülj abba, hogy bántod és szidod őt. Ha sikerül nyugodt lélekkel, elfogadással gondolnod rá, sokkal könnyebben fogod elengedni. A szeretet végtelen és építő, a harag viszont tehetetlen érzelem. A szeretet erősebbé, a düh gyengébbé és sebezhetőbbé tesz. 

Ha a volt párodról kérdeznek, legyél nagyon tárgyilagos: “Kedveltem a melegségét! Értékes ember!”. Mondd ki bátran azt is: “Sajnálom, hogy vége lett.” Ne kelts felesleges pletykát, legyen tartásod, és hordd le a sárga földig azt, akit egyszer már beengedtél az életedbe. Szebb, vonzóbb, kedvesebb leszel tőle. És megnyugszanak az érzelmeid.

6. Légy óvatos a párkereséssel!

A legjobb, ha nem veted bele magad igazán a párkeresésbe, amíg nem érzed magad sokkal jobban! Akkor válassz párt, ha úgy érzed, Te is tudsz adni valamit a kapcsolatban: melegséget, biztatást, olyasmit, amire a másik igazán vágyik. Ha csak azért keresel valakit, mert üresek a hétvégéid, vagy jól esik közösen szórakozni valakivel, a legjobb, ha rögtön megmondod. Bátran mondd meg, hogy nem vágysz komoly kapcsolatra, és nem hiszel abban sem, hogy most esetleg majd kialakul valami. A bizonytalan kapcsolat mind a kettőtök energiáját elveszi, és rád is rombolólag hat.

7. Visszahódítás???

Az “Ex visszahódításának” komoly szakirodalma terjed a neten. Teljes kézikönyveket lehet letölteni és megvásárolni a témában. Kivétel nélkül szinte mindegyik ilyen mű a”ne lépj kapcsolatba az exeddel” taktikát alkalmazza, tehát még a visszahódítás előtt, vagy annak részeként is azt javasolja, hogy egyáltalán ne keresd a kommunikációt a volt pároddal. Ezt pedig vedd komolyan! Fogd fel úgy ezt a periódust, mint egy lehetőséget a felejtésre és a fejlődésre, és tanulj, dolgozz, pihenj és szórakozz. Meg fogod érezni, hogy akarsz-e majd energiát fektetni abba, hogy rettenetesen nagy munkával visszahozd a volt párodat az életedbe, vagy tulajdonképpen már a saját utadat járod. 

A 21. században élünk. Ha nagyon hiányzik, ha kérdésed van, ha szükséged lenne a véleményére, biztos, hogy megtalálod, és nem tűnik el örökre. És ha a sors egymásnak szánt benneteket, előbb, vagy utóbb így is – úgy is egymáshoz sodródtok majd. 

8. Legyél forrás!

Az első hetek a fájdalomról szólnak a számodra. Nyilván úgy érzed, nem tudsz továbblépni, elveszítetté valamit, az életnek is vége van. Ebben az időszakban olyan vagy, mint egy fekete lyuk, és észrevétlenül is rengeteg energiát veszel el a környezetedtől. Szedd össze magad, és próbálj egy kicsit visszaadni a gondoskodásból!

Sok lehetőséged van erre: látogasd meg a nagymamádat, vagy a magányos, idős rokonaidat! Ha a rokonok közé mész, úgyis mindenki a házasodással fog nyúzni – de nekik sokkal többet jelent a közelséged, mint a többieknek. Hát engedd meg nekik, hogy az első kétségbeesést ők zúdítsák rád! Mire a többiekig jutsz, már rég nem lesz a sztorid olyan érdekes, hogy erről kérdezősködjenek. Vigyázz a tesód gyerekeire, ha úgy is otthon kuksolnál, vagy csak simán mosogass el, vagy vállalj plusz feladatokat a munkahelyeden – de ügyelj rá, hogy tegyél másokért!

9. Maradj aktív!

Nem kell bulizni járnod, vagy hirtelen új hobbiba kezdened, ha nincs hozzá kedved és bátorságod – de legyél aktív! Menj el a munkahelyi buliba, ünnepeld meg a barátaid születésnapját, írj hozzászólásokat a cikkekhez, vagy kertészkedj! Vállald be, hogy főzöl a csapatnak, hívd át a barátaidat! Ha ruhát szeretnél vásárolni magadnak, tölts vele el annyi időt, amennyit csak jólesik, akár kérj meg valakit, hogy menjen el veled – akár az anyukádat, vagy a nagymamádat is. Ne tűnj el az életből – szeretünk!

10. Kertészkedj!

Ültess el magokat! Ne csak a kertedbe, vagy a cserepedbe, hanem az életedbe is! Gondolkozz a kertész szemével: amit most, a rossz időszakban elveszt, egy jobb időszakban virágozni fog. Csinálj felüléseket minden reggel – és élvezd a következő bikiniszezonban az eredményt! Olvasd el a Háború és békét – úgysem olvasnád el a következő párod mellett, egy bulizós szakaszban! Kezdj el nyelvet tanulni, növeszteni a hajad, fogyókúrázni, vagy olyan dolgokat, amiknek a beéréséhez sok idő kell. Nem tudhatod, milyen lesz a következő év időjárása. De ha szerencséd van, bőven lesz termésed!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!