Árnyéknak lenni

Miért nem kellek neked? 2. – Levél kikosarazott pasiknak

“Miért nem kellek neked?” – kérdezitek mindig, ha egy-két-három randiból nem lesz kapcsolat. A legtöbb nő ilyenkor nem válaszol. Most megpróbálom elmesélni, miért nem.  Ott hagytam abba, hogy álltam én is a másik oldalon. Hogy én sem kellettem valakinek. Tudom milyen. 

Szóval, van az úgy, hogy mindent megtesztek, de nem kellettek. Hogy álomrandit szerveztek, hogy főztök, mostok, takarítotok, hogy jóképűek vagytok, és még dezodort is használtok a találkozó előtt, a csaj mosolyog, lazának tűnik. De aztán nem kelletek. Nem értitek. A hiúságotok romokban, de ha már így alakult, legalább a tapasztalatot szeretnétek begyűjteni, hogy máskor jobban… De a csaj hallgat. Vagy mond valamit, amit nem hisztek el neki.

Tudom, hogy sokan magatokban keresitek a hibát. Ezért szeretlek és tisztellek benneteket annyira. De nem. Néha nem rajtatok múlik a dolog. Én álltam a másik oldalon, nekem elhihetitek. 

Mondatok, amik legtöbbször tényleg azt jelentik, amit:

Nem vagyok túl az exemen.

Ez a mondat annyit jelent, hogy a lány nincs túl az exén. Hogy hiányzik a volt pasija, és úgy érzi, ha veled van, megcsalja a szerelmét, aki már nem szereti, de mindegy. Hogy fél. Talán a teste nem készült fel még egy új partnerre, talán még nem tud, vagy mer valakit beengedni a hálószobájába. Hogy túl korán kezdett randizni, talán mert mindenki azt mondta neki, “kutyaharapást szőrivel.” Talán csak ki szerette volna próbálni, kell-e ő még egyáltalán valakinek. Talán csak nem mert lepattintani, mert úgysem hittél volna neki.

Nincs meg a szikra. 

Nincs. Van, amin nem segít a virágcsokor, a borotválkozás, az udvarlás, az ígéretek. Egyszerűen van, hogy szimpatikusak vagytok, de a dologból nem lehet több puszta barátságnál. Hogy nem kívánjuk veled a szexet, hogy nem szeretnénk, ha bármi komoly alakulna ki. Hogy nem érezzük úgy, hogy ebben a találkozásban van erő. Talán… talán, igen, elérhetetlen álmokat kergetünk, és “Olyan pasi nincs is.”. Lehet. De… Most őszintén, kell neked egy ilyen csaj? Csak hagyd álmodozni, és menj tovább. 

És az okok, amikért a lányok nem mondanak semmit. 

Nem akarnak megbántani. 

Van, amikor az apróságokon múlik minden. Egyszer randiztam egy sráccal, aki dadogott. Emlékszem, sok szempontból bejött, de valahogy nem tudtam túllépni a dadogáson. Az ismerőseim közül sokan a hangjukból élnek. Én a karrierem jelentős részét annak köszönhetem, hogy hosszadalmas munkával megtanultam mikrofonba beszélni. A kommunikáció a szakmám. A környezetemben mindenki sportot űz abból, hogy frappánsan, röviden közöljön egy információt. Nem mertem belegondolni, mit él meg ezek között egy ember, aki dadog. Sosem tudtam elengedni mellette. 

Vannak dolgok, amiket egy embernek nem szabad megmondani. Én sem szerettem volna hallani, ahogyan a volt párom a szakításunkkor felsorolja a hibáimat. Nem szerettem volna hallani a mondatokat, amik miatt hónapokig gyötörtek a komplexusok. Vannak dolgok, amiket egyetlen randi után nem szabad bevallani, mert nagyobb szenvedést okozunk vele, mintha szabadon utálhatsz minket, amiért kidobtunk. 

Lehet, hogy a dadogós srác holnap hozzámegy egy lányhoz, aki élő rádióműsort vezet, és hangalámondásból él, és valószínűleg sokkal kedvesebb és toleránsabb, mint én. Ha elmondom a valódi okot, talán a srác sosem randizik vele.

Néha apróságokon múlik. Megijedünk attól, hogy messze laksz, hogy túl sok exed volt, túl művelt vagy, túl sokat dolgozol, hogy anyajegyed van, hogy hosszú a hajad, feltűnő a tetkód, piercinged. Ezekről nem Te tehetsz, eza mi hibánk. De ezekről a dolgokról nem kell tudnod. Jobb neked, hidd el. 

Nem szeretnének elmondani valamit, ami nem Rád tartozik. 

Az első komolyabb depressziós korszakomat éltem, és a nagymamámat ápoltam, amikor randira hívott valaki. Nem volt kedvem elmenni, de mindenki azt mondta, hogy ez jót tesz nekem. A srác próbálkozott, én pedig hidegnek éreztem magam, mind egy szikla. Próbáltam nevetni, miközben azon görcsöltem, vajon érezni-e a kabátomon a felnőtt fekália és vizeletszagot, hogy nincs egy rendes harisnyám, és csak egyetlen szexi bugyim van. A srác talán tökéletes volt, nem emlékszem. Nem voltam ott fejben. 

Néha van, amit nem szeretnénk elmondani. Van, amit eltemetünk magunkban, és nem segít, ha esetleg próbálkoztok még, és eközben újra meg újra előkerül. Vannak dolgok, amiket nem tudtok segíteni, amit nem tudtok megoldani, amivel egyedül kell hagyni bennünket és kész. 

Nekem ilyenkor az sem segít, ha türelmesek vagytok, és kiálltok a partvonalra. Egyszerűen nem szeretem, ha ilyenkor ott van valaki. Rossz hely, rossz idő… Fogadjátok el, és keressetek kevésbé zűrös lányt. Nektek lesz jobb. De tényleg. 

Nincs kedvünk egy kapcsolathoz.

Van ilyen. Van, aki nem szereti lekötni magát, más szeret sokat egyedül lenni, megint más nem ott tart az életben, hogy valakivel jöjjön a holtodiglan. Sajnos a társadalom még nem nagyon tolerálja, hogy egy szingli nő egyedül boldog legyen – így aztán a legtöbb srác nem érti meg, hogy egy egyedülálló csaj nem feltétlenül szabad préda – akkor sem, ha belemegy egy randiba (amit talán a barátnői/nagymámája/női magazinok unszolására tesz.

A legrosszabb taktika, amit kikosarazás esetén követhetsz, ha

  • könyörögsz és megalázkodsz. (Taszító.)
  • Ha azt mondod: majd változik ez benned. (Ne akarj átalakítani!)
  • Ha a partvonalon maradsz, ha felbukkansz újra meg újra. (Ritkán működik.)

Én szeretem, ha ilyenkor dühöngsz. Ha szidsz, ha azt mondod, hogy egy beképzelt barom vagyok. Jól esik az őszinteséged, és az, hogy nem gondolod, hogy meg kell mentened, meg kell változtatnod, vagy keresztre kell magadat feszítened. Szeretem, ha megtartod a méltóságodat, és levonulsz a színről, ha kimutatod, hogy megbántottalak. 

Épp nem kellettél, de mint ember, szeretlek. Ez rossz duma, amire soha, semmit nem lehet alapozni. Hát szeretlek, és megőrizlek az emlékezetemben tisztelettel. Akkor is, ha többé nem látlak. De emberként, értékes lényként emlékszem rád, harag nélkül. 

Tegyél meg annyit magadért, hogy lelépsz, hogyha kell. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!