Árnyéknak lenni

10 karácsonyi kívánság egy egyedülállótól

  1. Kérlek, idén ne hozd el a gyerekeket, csak azért, hogy játsszunk és ne legyünk egyedül. Játsszanak otthon a karácsonyi ajándékokkal, és legyenek végre otthon, hogy egy helyre kössék őket az álmaik, és a karácsonyi hangulatot ne mindig az autó hátsó ülésén élvezzék. Hagyd őket otthon, és ne próbáld azzal szépíteni a dolgot, hogy ők velem vannak. Nem tudom őket szórakoztatni. Fáj a jelenlétük, és fáj, hogy én gyerek nélkül nem vagyok elég, hát szórakoztassam a másét. Akinek más dolga lenne, mint a nappalimban ülni és unatkozni. 
  2. Kérlek, idén ne vegyél ajándékot. Főleg valami idiótaságot. Hiába. Hiába veszel nekem süteményformát, krumplinyomót és páros ágyneműt. Nem megyek tőle előbb férjhez. Inkább csak beszélgessünk, vagy főzzünk együtt, vagy menjünk sétálni. Ne játsszuk el, hogy még gyerek vagyok, csak azért, mert visszajöttem. Ez egy másik élet. Habos kakaó helyett feketekávé.
  3. Kérlek, idén ne nézzük végig a régi fényképeket! Én szeretném elengedni a múltat. Szeretnék élni, nélkületek. Mert a sok jó mellé, amit tőletek kaptam, most egy kicsit előjött belőlem a rossz is. És én csak a jóra szeretnék emlékezni. 
  4. Kérlek, idén ne erőlködjünk a süteménnyel, a bejglivel meg a halászlével. Csak elfáradunk. Én fát se szeretnék, mert minek. Nincs energiám utána takarítani. Üljünk, és együnk, amit jól esik, süssünk, amit jól esik. Én 27-étől úgyis dolgozom. 
  5. Kérlek, idén ne hívd át a barátaidat szilveszterezni. Csak hadd aludjam át. Hátha jobb lesz még :).

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!